top of page
Regen op het dak

REGENWATER

Waterbesparing door milieubewuste oplossingen

Regenwater: Veelgestelde vragen

TAL VAN TOEPASSINGEN OM REGENWATER HUISHOUDELIJK TE GEBRUIKEN

Regenwater gebruiken voor bepaalde sanitaire voorzieningen is gegarandeerd waterbesparend voor elk gezin.
Denk maar eens aan het waterverbruik dat je kan besparen door een regenwaterput aan te sluiten op de sanitaire leidingen van het toilet die meer dan 16.000 liter per jaar verbruikt bij elk gemiddeld gezin. Ook voor de aansluiting van de wasmachine, van de buitenkranen (voor het wassen van de auto of voor watervoorziening in de tuin) kan deze milieubewuste toepassing zeer interessant zijn.

REGENWATER

OPVANGEN, FILTEREN ÉN
VEILIG GEBRUIKEN

Het regenwater wordt opgevangen in de regenwaterput en via een regenwaterpomp verbonden met de sanitaire leidingen. Hierbij is het van belang om een regenwaterfilter te gebruiken. Het water dat over de daken, de oprit of het terras stroomt, bevat immers bacteriën, chemische stoffen en zware metalen. Daarom is het van belang dat de toestellen die cruciaal zijn voor een optimale toepassing van goede kwaliteit zijn en goed geïnstalleerd zijn om zuiver water te garanderen.

EEN CORRECTE AANSLUITING VAN DE REGENWATERPOMP EN DRIJVENDE VLOTTER

Om regenwater te filteren en huishoudelijk te gebruiken, bestaan tal van innoverende oplossingen, maar de regenwaterput aansluiten op uw sanitaire voorzieningen moet op een veilige manier gebeuren. Bovendien moet het regenwater gefilterd worden door een kwaliteitsvolle installatie. De Raedt & Zoon werkt enkel met betrouwbare partners en, afhankelijk van de behoeften van je gezin, raden wij topmerken aan als Grundfos, Cintropur en Water Genius.

Waterpomp Grundfos De Raedt.jpg
Regenwater: Welkom
bottom of page